Uitvaart regelen? Bel 085 - 016 00 70

Bel ons direct om een overlijden te melden:

085-016 00 70 ook voor vragen & hulp

Anne Wieb Wijnsma  Uitvaart24

Anne Wieb Wijnsma, mededirecteur en –oprichter Uitvaart24:

“Ik heb gemerkt dat een nabestaande een zeker persoon tegenover zich wil, niet een aarzelend type. Mensen vragen om een boei, dan moet je ook een boei bieden. Ik heb twee linker handen, maar ik kan heel goed organiseren en regelen. Dingen voor elkaar krijgen. Voor ons is duidelijk: Als er kosten gemaakt worden, dan moeten ze betaald worden, maar als je niet om die kosten vraagt, waarom moet je ze dan betalen? Maar zo denkt niet de hele branche erover. Als je bijvoorbeeld een asbus wilt ophalen om elders te verstrooien, krijg je er vaak ongevraagd een hoop poespas bij, kost wel geld. Als wij dan zeggen: het kan ook anders, we willen de as alleen ophalen, dan zou je geen respect voor de overledene hebben. Dat is natuurlijk kolder. Respect hoeft toch geen geld te kosten?”

 

Anne Wieb Wijnsma begon met goedkopeuitvaart.nl

Anne Wieb Wijnsma komt uit Leeuwarden, is sinds 1994 uitvaartleider. Destijds een van de jongste uitvaartleiders. Begonnen als drager, daarna uitvaartassistent, uitvaartleider, ook nog interim manager bij Yarden geweest.

Hij wilde het anders gaan doen:  “In 2011 ben ik me gaan onderscheiden in de uitvaartbranche door allemaal websites te maken voor uitvaartverzorging.  Prijs-onderscheidend dus, een bedrijf voor een budgetuitvaart. Ik ben begonnen met goedkopeuitvaart.nl. Ik heb pakketten gemaakt waarin duidelijk omschreven staat wat we doen, voor welke prijs. Daar was veel animo voor. Ik deed alles zelf.”

 

Anne Wieb Wijnsma en Jan-Jaap Palma samen Uitvaart24

In 2014 werden Anne Wieb en Jan-Jaap aan elkaar voorgesteld en zijn ze gaan samenwerken. “Jan-Jaap is een goede gastheer, dus hij was heel erg geschikt voor het vak van uitvaartleider. Op een gegeven moment hebben we gezegd we gooien onze bedrijfjes, goedkopeuitvaart.nl en goedkoopstegrafkist.nl, bij elkaar en maken er een groter bedrijf van: Uitvaart24.  Jan-Jaap bleek nóg iets beter te zijn in de commerciële kant. Hij ziet heel goed hoe hij zo efficiënt mogelijk iets voor een klant kan regelen. Hij maakt het voor de klant zo mooi mogelijk, tegen een zo laag mogelijke prijs. Zijn ervaring als uitvaartverzorger helpt natuurlijk als je zaken voor elkaar wilt krijgen bij leveranciers, maar ook bij opdrachtgevers.”

 

Anne Wieb Wijnsma: “Wij regelen voor onze de klanten wat ze zélf willen”

“In het begin schopten we overal tegenaan, want we ergeren ons aan het eigenbelang van veel uitvaartondernemers, maar dat is vechten tegen windmolens. Wij doen gewoon zoals wij het willen, wij doen waar we goed in zijn, en al onze klanten krijgen het antwoord op wat ze aan ons vragen en we gaan uit van onze kracht. Ik wil met open vizier onze uitvaarten verzorgen. Het gaat niet om ons, maar om het belang van de nabestaanden.”

 

Anne Wieb Wijnsma:  Respect kost geen geld

Uitvaart24 levert een goedkope uitvaart, maar ook uitvaarten die uitgebreider zijn. Iedereen moet zelf kunnen bepalen hoeveel geld hij aan een uitvaart besteedt, vindt Anne Wieb: “Bij een geboorte wil de een alles filmen en liefst op Youtube zetten en de ander doet het liever met zijn tweetjes. Zo is het bij een uitvaart ook. Iedereen moet het op zijn eigen manier kunnen doen. Een goedkope uitvaart is voor veel mensen nog steeds veel geld. En dat betekent echt niet dat het afscheid niet respectvol zou zijn. Respect kost geen geld  Ik bespreek altijd met de nabestaanden wat ze voor ogen hebben. En dat ga ik regelen. De prijs is misschien lager, maar het respect beslist niet.”

 

Anne Wieb Wijnsma