Chinese uitvaart
Voorouders, wierook en vuurwerk

Als u op zoek bent naar een uitvaartondernemer die betaalbaar en respectvol een Chinese uitvaart voor u kan regelen, bent u bij Uitvaart24 aan het goede adres. Chinese rituelen verschillen per regio en sociale klasse, maar er zijn terugkerende elementen, zoals de voorouderverering en de papieren offergaven. Meestal vindt een Chinese uitvaart in voornamelijk Chinese kringen plaats, waar iedereen in de eigen taal, de eigen rituelen kan uitvoeren, onder leiding van een Feng Shui meester, boeddhistische monnik of priester. Uitvaart24 faciliteert het vervoer en verzorgt verder de officiƫle, administratieve verplichtingen voor u. En helpt waar dat kan en waar u dat wilt.

 

Bekijk onze uitvaartpakketten, zodat u een beeld krijgt van de kosten van een goed betaalbare uitvaart bij Uitvaart24. Ook voor multiculturele uitvaarten.

Chinese begrafenis of crematie

Zoals in elke cultuur is ook een Chinese uitvaart uniek. Degenen die de traditie volgen kiezen voor een begrafenis. Maar een crematie komt tegenwoordig steeds vaker voor. De Chinese begrafenissen zijn in te delen naar de verschillende religies. Over het algemeen worden de rituelen bepaald door de leeftijd van de overledene, de oorzaak van het overlijden en zijn of haar sociale status. Voor welke rituelen u ook kiest – voor een Chinese begrafenis of een Chinese crematie – Uitvaart24 zal in overleg zoveel mogelijk ruimte bieden voor wat uw wensen en tradities aangeven.

Voorouders

De aandacht gaat bij een overlijden ook altijd uit naar de voorouders van de overledene. De relatie die de overledene met de voorouders had is belangrijk bij het bepalen van de tradities die gevolgd gaan worden. De gekozen geestelijk leider heeft hierbij een belangrijke rol. Wij faciliteren wat wordt afgesproken. Uitvaart24 bespreekt vooraf met u duidelijk welke handelingen door ons verricht worden, voor welke kosten.

Rijst, geld, vuurwerk

Aan de voorbereidingen op de reis naar de andere wereld geeft iedereen zijn eigen invulling. Of het nu het meegeven van rijst of een muntje in de mond is, of het aantrekken van meerdere lagen kleding. Of het meegeven van lotusbloemen van papier voor geluk, of andere papieren voorwerpen zoals huizen, laptops, namaakgeld. Het strooien van Joss papiertjes vanuit de volgwagens, branden van wierook, waar mogelijk, en zelfs het afsteken van vuurwerk.

Alles is bespreekbaar. Uitvaart24 regelt en verzorgt een mooi, passend afscheid, voor elke cultuur, voor elk budget. Bel 085-0160070 voor meer informatie of het melden van een overlijden.