Uitvaart regelen? Bel 085 016 0685

  Bel ons direct om een overlijden te melden:

  085 016 0685 ook voor vragen & hulp

  Islamitische uitvaart
  Ingetogenheid en eeuwige rust

  Het overlijden van een dierbare is altijd verdrietig. Ook al geeft het geloof steun om het verlies te accepteren. Daarbij helpt het ook dat de uitvaart zo geregeld wordt als de overledene zou wensen. Uitvaart24 regelt en faciliteert alles zo voor u dat u op uw eigen wijze, volgens de specifieke, religieuze voorschriften een islamitische begrafenis betaalbaar kunt realiseren. Ook als u denkt aan repatriƫring.

   

  Bekijk onze uitvaartpakketten, zodat u een beeld krijgt van de kosten van een goed georganiseerde uitvaart bij Uitvaart24.

  Olijfbladeren, kamfer en kafan

  Uitvaart24 kan voor u regelen dat een rituele bewassing (ook Ghusl genoemd) volgens voorschrift plaatsvindt, thuis of waar of door wie u wilt. Voor deze bewassing zal wierook, olijfbladeren en kamfer aanwezig zijn. En uiteraard washandjes en handdoeken. De overledene wordt 3 keer gewassen, de vrouwen door vrouwen en de mannen door mannen. De 1e keer met lauw water, vervolgens met water met olijfblad, en daarna met kamfer in het water. Dan is de overledene rein. Vervolgens wordt de overledene in een katoenen witte doek, de Kafan gewikkeld. Zo is iedereen gelijk. De mannen worden 3 keer in de Kafan gewikkeld, de vrouwen 5 keer, hun haar wordt ook afgedekt.

  Djanazah-gebed

  Na deze rituele bewassing volgt het dodengebed, het djanazah-gebed. Dit gebed wordt meestal uitgesproken door een imam, of door een van de zonen van de overledene. Soms wordt de overledene hiervoor naar de moskee gebracht, vlak na het middaggebed, zodat er ook veel mensen aanwezig zijn. Maar meestal kiest men ervoor dit gebed te zeggen in de aula van de uitvaartonderneming, waar ook de bewassing heeft plaatsgevonden. De overledene mag in Nederland alleen in een kist vervoerd worden, maar als het de wens van de overledene is zonder kist begraven te worden, is dat toegestaan.

  Islamitische uitvaart in land van herkomst

  Een islamitische begrafenis vindt in het land van herkomst vaak binnen 24 uur plaats of liever nog voor de eerstvolgende zonsondergang. Dat is in Nederland niet toegestaan, alhoewel steeds vaker een aanvraag tot ontheffing van die regel wordt ingewilligd. Veel, vooral oudere, islamieten willen begraven worden in hun geboorteland.

  Uitvaart24 kan u ook helpen met deze repatriƫring. Het zal uiteraard respectvol, maar ook betaalbaar gebeuren. Bel 085-0160070 voor meer informatie.

  Islamitische begrafenis in Nederland

  Steeds vaker ook wil men de islamitische uitvaart in Nederland laten plaatsvinden, in de buurt van kinderen en kleinkinderen. De overledene wordt door mannen naar het graf gedragen. Zij wisselen elkaar graag regelmatig af, omdat dit wordt gezien als een goede daad. Een moslim wordt op zijn of haar rechterzijde in een kist gelegd, of zonder kist in de kafan op de aarde. Met het hoofd richting Mekka. Het graf moet ruim zijn, omdat men gelooft in de wederopstanding op de dag des oordeels. Vrouwen en kinderen zijn niet aanwezig bij deze gang naar de laatste rustplaats, zij komen de volgende dag naar het graf. Hoewel bij sommige etnische islamitische groepen andere gebruiken gevolgd worden en vrouwen wel bij de graflegging aanwezig zijn.

  Welke rouwrituelen u ook gebruikt, Uitvaart24 staat u bij in het regelen en verzorgen van een islamitische uitvaart zoals u dat wilt. We staan open voor uw persoonlijke wensen, tegen een betaalbare prijs.
  Bel Uitvaart24: 085-0160070 of mail naar info@uitvaart24.nl