Aangifte van overlijden

Hoe werkt het?

Wanneer iemand overlijdt moet er een aangifte van overlijden worden gedaan. De aangifte van overlijden is een formele melding aan de overheid dat er een overlijden heeft plaatsgevonden. Dit dient altijd bij de gemeente waarin het overlijden heeft plaatsgevonden te gebeuren.

Na de aangifte van overlijden wordt er een overlijdensakte door de gemeente opgesteld. Dit is een officieel document waarin basisinformatie staat, zoals de naam, geboortedatum, en plaats van overlijden van de overledene, evenals de datum en oorzaak van het overlijden.

Voor het doen van de aangifte van overlijden zijn verschillende documenten nodig zoals bijvoorbeeld de verklaring van het overlijden van de arts.

Wij bieden 24 uur per dag ondersteuning. Stel uw vraag gerust.

De aangifte van het overlijden dient zo snel mogelijk na het overlijden plaats te vinden. De overlijdensakte die de gemeente opstelt is benodigd voor het uitvoeren van de crematie of begrafenis. Maar daarna ook nodig voor administratie zaken zoals het regelen van bankzaken, erfeniskwesties en het beëindigen van contracten van de overledene.

Omdat het doen van de aangifte van overlijden tijdsgebonden is dit Uitvaart24 dit bij alle uitvaarten inbegrepen, met uitzondering van Crematie Essentie en Begrafenis Essentie.

Het verzorgen van de aangifte van overlijden kan bij Crematie Essentie en Begrafenis Essentie alsnog door Uitvaart24 gedaan worden. In dat geval dient u rekening te houden met een meerprijs van € 99,-.

Wilt u zelf aangifte van overlijden doen maar heeft u hulp nodig? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor de juiste ondersteuning.