Compleet afscheid inclusief plechtigheid

Voor een duidelijk overzicht werkt Uitvaart24 met pakketten. Elk pakket bevat de essentiële diensten die passen bij het gewenste type afscheid. De exacte inhoud van Crematie Compleet vindt u hier helder en overzichtelijk.

De inhoud van Crematie Compleet biedt de basis voor een compleet afscheid van uw dierbare. Dit is inclusief plechtigheid in de aula en een samenzijn in de condoleanceruimte van het crematorium. De duur van de plechtigheid en het samenzijn kunt u naar uw wens verlengen.

Crematie Compleet bevat ook de diensten rondom het overbrengen van uw dierbare, het verzorgen van uw dierbare en alle administratieve taken rondom de uitvaart. Voor een extra afscheidsmoment, extra ondersteuning of bijvoorbeeld een andere kistkeuze kunt u gebruik maken van één van de uitbreidingen.

Neem voor een juist advies dat volledig past bij uw wensen contact met ons op.

Inhoud een compleet vertrekpunt

U kunt deze diensten volledig uitbreiden naar uw wensen rondom de uitvaart.

24/7 ondersteuning

U kunt rekenen op volledige en persoonlijke ondersteuning 24 uur per dag, 7 dagen per week. Vooraf, tijdens en na de uitvaart. U kunt ons altijd bellen met uw vragen, wij geven u alle informatie die nodig is.

Aannemen en regelen van de uitvaart

Als uw dierbare is overleden belt u met Uitvaart24 voor het melden van het overlijden. Wij stellen u een aantal vragen rondom de persoons- en locatiegegevens van u en uw dierbare.

Indien de arts reeds het overlijden heeft vastgesteld, informeren wij u hoe laat ons zorgteam aanwezig is. Dit tijdstip koppelen wij binnen uiterlijk vijftien minuten aan u terug.

Hierna maken wij met u een afspraak voor het bespreken van de uitvaart. Ook nemen wij u mee in de verder te ondernemen stappen.

Overbrenging van de overledene

Wij brengen uw dierbare over naar ons centraal gelegen dienstencentrum in de regio van het overlijden. Dit verzorgen wij altijd met vakkundige medewerkers van ons zorgteam. Wij zijn te allen tijde binnen enkele uren na het melden van het overlijden aanwezig op de overlijdenslocatie.

De overbrenging zal altijd in overleg met u of met de locatie worden ingepland.

Volledige verzorging en kleding

Uw dierbare wordt op een waardige manier verzorgd en aangekleed. Ook verzorgen wij de juiste haardracht, de handen en nagels van uw dierbare en eventueel het scheren van het gezicht. Daarna leggen wij uw dierbare in de uitvaartkist.

Uitvaartkist

Uw dierbare wordt in een nette standaard eikenfolie kist gelegd. De kist heeft een vlakdeksel, houten grepen, een katoenen binnenbekleding en is uitgevoerd in een standaardmaat. Indien u een andere uitvaartkist wenst kunt u dit bespreken met uw uitvaartverzorger. Hier kunt u ons assortiment van uitvaartkisten bekijken.

Gekoelde bewaring van de overledene

Uw dierbare zal gedurende de gehele periode gekoeld bewaard worden in ons dienstencentrum in de regio van het overlijden. Dit is vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart.

U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een uitvaartcentrum naar uw voorkeur. Neem contact op voor alle mogelijkheden.

Telefonische bespreking van de uitvaart

Onze uitvaartverzorger bespreekt de uitvaart telefonisch met u. Hierbij bespreekt u uw wensen rondom de uitvaart, het type afscheid en uw extra afscheidswensen. Ook zal de uitvaartverzorger de gewenste ondersteuning inventariseren en alle benodigde gegevens controleren en/of aanvullen.

Wenst u een persoonlijke bespreking met onze uitvaartverzorger? Bekijk de uitbreidingen voor alle mogelijkheden.

Ondersteuning van de uitvaartverzorger

Onze uitvaartverzorger ondersteunt u vanaf het moment van overlijden van uw dierbare, maar ook tot na de dag van de uitvaart. Hierbij ondersteunt de uitvaartverzorger u bij het opmaken en bestellen van de rouwkaarten, het opstellen van het draaiboek en het voorbereiden en aanleveren van het beeld en geluid t.b.v. de presentatie.

Indien u voorafgaand aan de uitvaart vragen of onzekerheden heeft staat onze uitvaartverzorger klaar om u te ondersteunen.

Ondersteuning van het hoofdkantoor

Onze uitvaartplanners zijn 24 uur per dag bereikbaar. Op de achtergrond maken onze uitvaartplanners de nodige afspraken met de uitvaartlocatie en overige partners. Randzaken en administratieve handelingen worden geruisloos uitgevoerd. Denk hierbij aan het opvragen en incasseren van uitvaartpolissen, het opmaken van de begroting, de factuur, de nacalculatie en de eindafrekening.

Onze uitvaartplanners staan klaar om u te ondersteunen. Voorafgaand, tijdens en na de uitvaart.

Verzorgen van de aangifte van overlijden

Wij verzorgen voor u de aangifte van het overlijden. U ontvangst van ons de digitale akte van overlijden per e-mail. Nadat wij het origineel van de gemeente hebben ontvangen, sturen wij deze aan u door per post.

Overbrenging van de overledene

Ons zorgteam brengt uw dierbare over naar de uitvaartlocatie waar de uitvaart plaatsvindt.

Afscheidsdienst in het crematorium

Onze uitvaartverzorger ontvangt u maximaal een half uur voorafgaand aan de aanvang van de plechtigheid in het crematorium en begeleid u naar de familiekamer. Samen bespreekt u het verloop van de plechtigheid en zet u de laatste punten op de i. De tijdsreservering van de plechtigheid is dertig minuten. Dit kunt u naar wens uitbreiden.

Samenzijn in de condoleanceruimte

Na de afscheidsdienst begeleid onze uitvaartverzorger het gezelschap richting de condoleanceruimte. Hier heeft u de ruimte voor een samenzijn en de condoleance. De tijdsreservering hiervoor is dertig minuten. Dit kunt u naar wens uitbreiden.

Crematie

Afhankelijk van uw wensen zal de crematie van uw dierbare plaatsvinden na de dienst of na de condoleance. Indien de uitvaartlocatie de mogelijkheid heeft om mee te gaan naar de ovenruimte, kunt u hiervoor kiezen.

As van de overledene

U kunt de as kosteloos ophalen bij het crematorium in een as-bus of strooikoker of laten uitstrooien door het crematorium. Van het crematorium ontvangt u de overige mogelijkheden met bijbehorende tarieven, samen met een keuzeformulier waarop u uw wens voor de asbestemming kunt aangeven. Dit ontvangt u ongeveer dertig dagen na de dag van de uitvaart.

Uitbreidingen volledig naar uw wens

Opties en uitbreidingen.

Bespreking samen voorbereiden

Wij bespreken samen met u de uitvaartwensen, het type afscheid en de extra afscheidswensen. Hierbij inventariseren wij alle gewenste ondersteuning en controleren wij alle technische- en persoonsgegevens.

Al uw vragen naar aanloop van de dag van de uitvaart beantwoorden wij graag.

De bespreking is telefonisch of via beeldbellen. Beeldbellen kan via verschillende kanalen zoals via Teams, Whatsapp, Skype en Zoom. Gaat uw voorkeur uit naar bespreking waarbij onze uitvaartverzorger bij u aan tafel zit? Dat is uiteraard mogelijk tegen een meerprijs van € 199,-. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Consumpties

Op de dag van de uitvaart heeft u de mogelijkheid om samen met de nabestaanden consumpties te nuttigen in de koffiekamer of condoleanceruimte.

Consumpties worden altijd achteraf naar daadwerkelijk gebruik én kosten van de uitvaartlocatie in rekening gebracht.

Heeft u de speciale verzoeken voor consumpties? Neem dan contact met ons op of met uw uitvaartverzorger.

Locatie

Dit tarief kan Uitvaart24 aanbieden bij maar liefst 17 partner-locaties in Nederland, dus ook bij u in de regio.

Door de wisselende prijzen van crematoria dienen wij voor andere locaties dan de partner-locaties meerprijzen in rekening te brengen. Dit is, afhankelijk van de locatie, een vast tarief van € 299,- of € 598,-. Bij locaties met nóg hogere kosten geldt er een variabel tarief, dat is 1 op 1 de meerprijs t.o.v. de prijs bij partner-locaties van Uitvaart24.

Neem contact met ons op voor meer informatie over locaties.

Asbestemming

Volgens de wet moet de as van de overledene altijd dertig dagen bewaard worden door het crematorium. Rond het verstrijken van deze wettelijke termijn ontvangt u van het crematorium een verzoek om aan te geven wat uw wens voor de bestemming van de as is. Dit verzoek ontvangt u per post.

U kunt de as altijd kosteloos ophalen bij het crematorium of laten uitstrooien door het crematorium. De overige mogelijkheden met bijbehorende tarieven ontvangt u van het crematorium samen met het verzoek van de wens voor de asbestemming.

Betaling

Het gehele bedrag van de uitvaart dient uiterlijk één werkdag voor de uitvaartdatum te zijn voldaan.

Heeft u een uitvaartpolis? Indien u wenst dat wij het incasseren van de uitvaartpolis voor u verzorgen, dan geldt de uitvaartpolis als (gedeeltelijk) betaalmiddel.

Indien de uitvaartpolis de uitvaartkosten overstijgt wordt het restant aan de begunstigde uitbetaald na het opstellen van de eindafrekening. Het opstellen van de eindafrekening vindt plaats na de uitvaart.

Wilt u deze uitvaart regelen, of heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op.

information-bg