Hoe regel ik een uitvaart vooraf?

In 5 stappen voorbereid

Regel een uitvaart vooraf om rust te creëren. Door goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden kunt u vooraf een keuze maken die past bij uw wensen voor het afscheid. Zo voorkomt u dat u onder druk en in een heftige periode keuzes maakt waar u later spijt van krijgt. Daarnaast weet u waar u financieel aan toe bent.

Om een weloverwogen keuze te maken, adviseren wij u zich vooraf in een aantal fases voor te bereiden.

 1. Oriënteren
 2. Informatiegesprek
 3. Offerte aanvraag
 4. Vastleggen van gegevens
 5. Financiën

Graag vertellen wij u per fase meer over hoe u een uitvaart vooraf kunt regelen. In iedere fase staan wij klaar om uw vragen direct te beantwoorden. Neem daarvoor geheel vrijblijvend telefonisch contact met ons op

Oriënteren

Ontdek alle mogelijkheden

De dood is een onderwerp waar men het niet graag over heeft. Toch is het bespreekbaar maken en het oriënteren op de mogelijkheden voor het afscheid nemen altijd beter dan dit niet te doen.

Voordat u de mogelijkheden bespreekt is het verstandig om te weten wat uw wensen of de wensen van uw dierbare zijn. Dat begint bij een keuze maken tussen een begrafenis of een crematie.

Daarna is het belangrijk dat u zich afvraagt hoe u wenst dat het afscheid eruit moet zien.

Hieronder kunt u direct naar onze informatiepagina’s gaan over een crematie of een begrafenis.

Cremeren Bekijk alle crematie mogelijkheden
Begraven Bekijk alle begrafenis mogelijkheden

Informatie

Maak bewuste keuzes

Naast het kiezen voor een crematie of een begrafenis dient er een keuze gemaakt te worden voor het type afscheid. Hieronder lichten wij de mogelijkheden kort toe.

Geen afscheid – Essentie

 • Een uitvaart in stilte
 • Buiten aanwezigheid van nabestaanden
 • Inclusief alle essentiële diensten

Een intiem en informeel afscheid – Compact

 • Kort afscheid zonder dienst
 • Met maximaal 12 nabestaanden
 • Inclusief essentiële en administratieve diensten

Volledig en compleet afscheid – Compleet

 • Afscheid inclusief plechtigheid
 • In aanwezigheid van alle nabestaanden
 • Met een samenzijn in de condoleanceruimte

Na het maken van een keuze voor het type afscheid kunt u dit volledig naar wens uitbreiden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een extra afscheidsmoment of voor meer begeleiding in de dagen naar aanloop van de uitvaart. Bekijk alle afscheids- of ondersteuningsmogelijkheden of neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Voorstel op maat

Neem afscheid op uw manier

Heeft u kennis genomen van de verschillende mogelijkheden? Dan is het zaak om uw wensen passend te maken tot één afscheid.

Neem daarvoor telefonisch contact met ons op. Één van onze uitvaartadviseurs stelt u een aantal vragen zodat u een voorstel ontvangt dat volledig aansluit bij uw wensen.

Wilt u online een offerte aanvragen? Ga dan naar offerte aanvragen  of bekijk één van onze tariefpagina’s, selecteer de juiste uitbreidingen en een dien een aanvraag in.

Neem voor al uw vragen vrijblijvend contact met ons op. 24 uur per dag.

Leg uw wensen vast

Zekerheid over de uitvoering

Zodra u akkoord bent met uw offerte heeft een globaal beeld van het afscheid. Om ook de details beter inzichtelijk te krijgen is het mogelijk om hierover al vooraf afspraken te maken.

Dit kunt u doen door vooraf uw wensen vast te laten leggen. Middels een persoonlijke voorbespreking neemt één van onze uitvaartverzorgers alle mogelijkheden met u door. Ook kunt u gebruik maken van een wilsbeschikking. Hier hebben wij een handig document voor opgesteld.

Neem voor alle mogelijkheden contact met ons op.

Financiën goed geregeld

Bewust geen geldzorgen

In het geval van een overlijden of het regelen van een uitvaart komen er ook financiële zaken aan bod. Het is belangrijk om hierover vooraf goed geïnformeerd te zijn en indien mogelijk ook goed voorbereid.

Bij Uitvaart24 kunt u met (bijna) iedere uitvaartpolis een uitvaart regelen. Denk bijvoorbeeld aan uitvaartpolissen van A.S.R. (voorheen Ardanta), Nationale Nederlanden, Reaal, Lifetri en Nationaal Spaarfonds. Heeft u een verzekeringspolis bij een andere verzekeringsmaatschappij? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Als u geen verzekeringspolis heeft kunt u ook vooraf de betaling van de uitvaart regelen. Dit kunt u doen door een depositorekening te openen via Uitvaart24.

Wilt u een depositorekening afsluiten via Uitvaart24? Neem dan contact met ons op of bekijk hier meer informatie.