Voorkom financiële zorgen

Voorafgaand maar ook na de uitvaart krijgt u mogelijk met onbekende zaken te maken. Tevens is er in deze periode ruimte nodig voor rouwverwerking. Het voorkomen van financiële zorgen is dan ook van belang.

Wij vertellen u hier meer over de mogelijkheden voor het voorkomen van financiële zorgen.

Wat is een depositofonds?

Wij leggen het u uit

U zich via Uitvaart24 aansluiten bij onze Stichting Depositofonds Uitvaart24. Een deposito speciaal opgezet om financiële zorgen te verminderen.

Een deposito of spaardeposito, is een spaarrekening waarop spaargeld voor een afgesproken periode vaststaat. Tijdens deze periode wordt afgesproken dat er geen geld opgenomen zal worden van deze rekening.

Bij een deposito is de rente vaak hoger dan op een vrij opneembare spaarrekening. Hierdoor kan er met een goede rente gespaard worden voor het regelen van een uitvaart en worden nabestaanden ontlast.

Wilt u meer weten over een deposito?

Vraag een offerte aan

Exact inzicht in komende kosten

Vraag een offerte aan om voorbereid te zijn op een heftige periode en zekerheid te hebben over diensten en bijbehorende kosten. Hiermee kunt u de dag van het afscheid beter voorbereiden en heeft in inzicht in de financiën.

Uiteindelijk weet u zo wat u kunt verwachten als het overlijden onverhoopt daar is.

Uitvaartverzekering

Verzekerd voor het laatste afscheid

In veel gevallen kan het ook zijn dat er sprake is van een uitvaartverzekering. Wij werken samen met bijna iedere uitvaartverzekeraar. U daarom als u een verzekeringspolis heeft zorgeloos een uitvaart regelen met Uitvaart24. De exacte inhoud van verzekeringspolissen kan verschillen. Hierover vertellen wij u graag meer.

De meeste verkeringsmaatschappijen hebben twee soorten uitvaartpolissen; een kaptiaal- of een naturapolis.

Een kapitaalpolis is een polis waarde er een vasts bedrag uitgekeerd wordt, ongeacht de wensen van de nabestaanden.  U bent dus volledig vrij om de uitvaart naar eigen wens voor te geven. Ook heeft u de volledige vrijheid om zelf de uitvaartondernemer te kiezen. Indien de waarde van de uitvaartpolis de totale kosten van de uitvaart overstijgt keert Uitvaart24 het surplus naderhand aan u uit.

Een naturapolis is een polis waarbij de verzekerde verzekerd is voor een aantal diensten die staan op uw polisblad. Wij kunnen deze diensten voor u uitvoeren en de kosten hiervan declareren bij de verzekeraar.

Het kan zijn dat er een begunstigde uitvaartondernemer op uw polis staat vermeld, maar ook dan is er een vast besteedbaar bedrag beschikbaar om uw uitvaart door ons te laten regelen. LET OP: Het beschikbare besteedbaar bedrag is bij ons lager dan het besteedbaar bedrag bij de begunstigde uitvaartondernemer. Maar door onze lage tariefstelling kunnen wij vaak binnen het besteedbaar bedrag blijven.

Wilt u meer weten over onze de uitvaartmogelijkheden in combinatie met een uitvaartverzekering? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Betaling

Uitvaart24 kiest bewust voor geen debiteurenadministratie. Hierdoor kunnen wij onze tarieven laag houden.

Om die reden dient het gehele bedrag van de uitvaart uiterlijk één werkdag voor de uitvaartdatum te zijn voldaan.

Heeft u een uitvaartpolis? Indien u wenst dat wij het incasseren van de uitvaartpolis voor u verzorgen, dan geldt de uitvaartpolis als (gedeeltelijk) betaalmiddel.

Indien de uitvaartpolis de uitvaartkosten overstijgt wordt het restant aan de begunstigde uitbetaald na het opstellen van de eindafrekening. Het opstellen van de eindafrekening vindt plaats na de uitvaart.

Wilt u meer weten over financiën en het regelen van een uitvaart? Neem contact op.